Ki vagyok és mi is az utam

Mikosevics Roland vagyok, kutyarajongó

Elsősorban magyar vizsla párti vagyok, de a terápiás kutyamasszázs során nincs válogatás. Leghűségesebb társam menhelyről érkezett mellém és több mint 10 éven át boldogítottuk egymást. Több fotón is őt, azaz Bernátot láthatod. Ha kifejezetten az ő sztorijai érdekelnek az én tolmácsolásomban, a blogon belül elolvashatod az agymenéseket a Bernát naplója bejegyzésekben (ha éppen elérhető és nem kalapálás alatt van).
Bernát 2021. szeptember harmadikán úgy gondolta, hogy eleget szolgáltam már ezen földi léte során, így büszkén magasba emelt orral sétált át a Szivárvány-hídon, hogy odaát kergesse tovább a vadkacsákat. Emlékét örökre szívembe zártam és csak a legnagyobb szeretet jegyében tudok róla szót ejteni.

Miért lettem terápiás kutyamasszőr?

Örök életemben kutyákkal szerettem volna foglalkozni. Állatorvos nem lettem, mert a vér nem az én műfajom. Alternatívákat kerestem és a kutyamasszázs teljesen magával ragadott. Ezért.

Semmihez nem fogható az az érzés, mikor az élvezetet és a hálát láthatom a kutyamasszázs kis, vagy éppen nagy résztvevőin. Szerencsésnek tartom magam, hogy ilyen módon hozzájárulhatok négylábú, hű társaink életének jobbá tételéhez.

Célom, hogy időm és energiám maximális kihasználásával a lehető legtöbb kutyusnak segítséget nyújtsak a terápiás kutyamasszázs alkalmazásával.

Nincs válogatás. Legyen szó idős kutyusról, sportoló, vagy éppen egy átlag négylábúról, esetleg műtét után rehabilitálódókról. Természetesen, minden kutya más és más, mindegyikük egyéni problémájához nyújtom a megfelelő kezelést.

Bízom benne, Te is lehetőséget biztosítasz kutyusodnak, hogy átélhesse nálam a terápiás kutyamasszázs életjavító hatásait. Szeretettel várom jelentkezésedet négylábúddal, vagy négylábúiddal. Több kutya, több öröm.

Hova vezet az utam?

Nos, legjobb reményeim és tudásom szerint majd ide: www.idoskutya.hu
(Megjelölt oldal még igen kezdetleges állapotban van, bőven lesz még teendőm vele, de egyelőre más van a fő fókuszban.)

Azon ötletem vezérel, hogy megvalósítsak idővel egy idős kutya otthont. Ez annyit jelent, hogy 10 évnél idősebb kutyusokat szeretnék majd kihozni menhelyekről és elkísérni őket öreg koruk utolsó éveiben, megadva azt a szeretetet és nyugalmat, amit máshol nem találtak meg őszpofissá válásuk során.

A tervek szerint egyidőben 10-12 négylábúval boldogítanánk egymást egy ezen célnak megfelelő, nyugodt és viszonylag csendes helyen. A megvalósításhoz a saját részem bele tétele mellett támogatásokat, adományokat is fogok gyűjteni, valamint a mindennapi ellátásban majd önkéntesek segítségét is igénybe fogom venni.

Addig is szívesen fogadok ötleteket a téma kapcsán. Ha Neked is van támogató gondolatod, ne habozz megosztani velem! Kérlek, ilyen témájú üzenetet kizárólag a vau@idoskutya.hu e-mailcímre küldj nekem! Köszönöm.